Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Succén med Outoor rörelseglädje 60 + fortsätter. Nu under våren 2021 vill vi gärna fortsätta medverka till rörelse och gemenskap och erbjuder denna verksamhet. Är er förening intresserad av att genomföra träningar för målgruppen - hör av er!
 
Vi arrangerar en digital utbildning den 25 februari, där vi vill hjälpa er inför årets viktigaste möte, och hur ni kan genomföra det på bästa sätt.
 
Efter regeringens och Folkmyndighetens besked om att öppna upp idrott- och fritidsverksamhet för gymnasieåldern ger också Region Skåne klartecken för ändrad åldersgräns för idrott inomhus.
 
Riksidrottsförbundet fortsätter satsa på barns rörelse under och i anslutning av skoldagen. I år blir projektet Rörelsesatsning i skolan en del av RFs ordinarie verksamhet. Ett av de nya målen är att år 2025 nått minst hälften av landets...
 
Lagom till vårens aktiviteter kommer nu nya appen för digital närvarorapportering. Ännu enklare för ledare att registrera närvaron.
 
Frågor strömmar in kring tolkningar av de direktiv som nu gäller för idrotten i Skåne. Vi förstår att det är svårt att hänga med, då det för föreningen gäller att förhålla sig till såväl till nationella som regionala och kommunala bestämmelser.
 
I dag kom glädjande besked från nationellt håll. Återigen öppnas det upp för idrottsträning för de yngre barnen. Vi har haft dialog med Region Skåne och nu står det klart att även regionen ställer sig bakom de nationella råden, med vissa...
 

Idéer och inspiration

(2021-01-19 16:04)
I en tid när möjligheten till föreningsledd organiserad träning är begränsad i Skåne fyller vi här på med idéer och inspiration hur man under en period kan ställa om och träna på ett smittsäkrare sätt. Skicka gärna in era bästa tips till oss.
 
RF-SISU Skåne har tagit fram råd och tips kring årsmöten i förening. Det gäller både för traditonella men även digitala årsmöten i tider som dessa.
 
Den 1 januari 2021 började den nya världsantidopingkoden gälla. Antidoping Sverige är utsedd att vara Nationell antidopingorganisation (NADO) i Sverige.
 
Även i pandemitider är det viktigt att visa ideella ledare uppskattning för sina insatser i den skånska idrottsrörelsen. Idag öppnar vi för nominering till Skånes Idrottsledarstipendier 2021.
 
Ny pandemilag, Folkhälsomyndighetens nationella råd och Region Skånes skärpta råd – det är mycket att förhålla sig till innan träningen kan börja. Tillsammans med Mattias Waldeck, bitr smittskyddsläkare Region Skåne, försöker vi räta ut frågetecke...
 
Har din förening drabbats av ekonomiska konsekvenser på grund av coronakrisen under kvartal fyra 2020? Mellan den 15-26 januari är ansökan om kompensationsstöd öppen.
 
Skåne och tre andra sydsvenska RF-SISU distrikt bjuder gemensamt in till fyra kostnadsfria digitala utbildningskvällar under våren. Experter inom skattefrågor, arbetsgivaransvar, juridik och sponsring medverkar.
 
Förtydliganden och uppdaterad information om skärpta restriktioner i Skåne, med anledning av beslut om kommunala nedstängningar av idrottshallar med mera. Uppdaterad 23 december.
 
12

Postadress:
Bjärreds BTK - Bordtennis
Trollsjövägen 135
23733 Bjärred

Besöksadress:
Träningslokal: Löddesnäshallen, Apoptekarvägen 4
23732 Bjärred

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: magnus@cleantechscan...

Se all info